Επιλογή Σελίδας
Με την ολοκλήρωση του έργου “Κατασκευή Σύγχρονων Δικτύων Υποδομής στο Δυτικό Τμήμα της Παλιάς Πόλης – Διαμόρφωση, Αποκατάσταση οδών”, η Παλιά Πόλη των Χανίων, αναμένεται να αποκτήσει νέα όψη.

Η σύμβαση για την εκτέλεση, του εν λόγω έργου υπογράφηκε χθες, Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012, στο Δημοτικό Κατάστημα Χανίων, με ανάδοχο την Κοινοπραξία  των εταιρειών ΝΕΑΡΧΟΣ Α.Τ.Ε. – ΥΔΑΤΑ ΟΕΚΤΕ.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, “με την υλοποίηση του εν λόγω έργου σε συνδυασμό με παρόμοιο έργο που εκτελέστηκε μέσω του 3ου ΚΠΣ στο Ανατολικό Τμήμα της Παλιάς Πόλης (περιοχή Σπλάντζιας) αλλά και του έργου που ήδη ο Δήμος Χανίων εκτελεί μέσω του ΕΣΠΑ στο Κεντρικό Τμήμα της Παλιάς Πόλης, ολοκληρώνεται μια σειρά παρεμβάσεων οι οποίες έχουν στόχο, εκτός την λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των συγκεκριμένων περιοχών, να συμβάλουν και στην απόλυτη προστασία και πυρόσβεση της Παλιάς Πόλης”.      

Το έργο, πρόσθεσε ο κ. Δήμαρχος, είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ (Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013), ο προϋπολογισμός της μελέτης του ανέρχεται στο ποσόν των 2.080.000,00 ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός σύμβασης εκτέλεσής του στο ποσόν του 1.174.495,00 ευρώ.

Συμπληρώνεται δε, με ένα δεύτερο έργο, που αφορά την υπογειοποίηση του εναέριου ηλεκτρικού δικτύου της ΔΕΗ στην συγκεκριμένη περιοχή.

“Με την ολοκλήρωση αυτών των έργων, γίνεται πράξη η δέσμευση της Δημοτικής Αρχής, ότι σύντομα τα Χανιά θα αποκτήσουν μια καινούρια… Παλιά Πόλη” τόνισε καταλήγοντας ο κ. Σκουλάκης.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Αναλυτικά στοιχεία για το έργο, έδωσε εν συνεχεία ο Αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδιος σε θέματα Παλιάς Πόλης, Νίκος Ξυνίδης.

Όπως επεσήμανε, “η περιοχή επέμβασης οριοθετείται από την οδό Χάληδων ανατολικά, δυτικά από το αντίστοιχο ανάχωμα των Ενετικών Οχυρώσεων, βόρεια από την Ακτή Κουντουριώτη και νότια από την οδό Ντουνόπαπα. Ουσιαστικά αφορά τις συνοικίες του ΤοπΧανά και της Εβραϊκής και καταλαμβάνει συνολικά μια έκταση περίπου 35 στρεμμάτων”.

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών και για τα 2 υποέργα είναι 20 μήνες, οι δε εργασίες θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα και παράλληλα.  

Το 1ο υποέργο αφορά την εργολαβία εκτέλεσης των παρακάτω εργασιών:

  – Κατασκευή αυτόνομου δικτύου πυρόσβεσης μήκους 1.415μ και υπόγειας δεξαμενής πυρόσβεσης.
  – Εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης και των δικτύων αποχέτευσης όπου απαιτείται.
  – Κατασκευή κεντρικού δικτύου οπτικών ινών.
  – Πλακόστρωση όλης της περιοχής με φυσικές πλάκες και κυβόλιθους πορφυρίτη.
  – Διαμόρφωση και αναβάθμιση του Πάρκου Εμμ. Μπαλαντίνου
  – Τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων για το Δημοτικό Φωτισμό.
  – Τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (Καλάθια απορριμμάτων, παγκάκια, προστατευτικά κιγκλιδώματα).

Το 2ο υποέργο αφορά την υπογειοποίηση του εναέριου ηλεκτρικού δικτύου στην συγκεκριμένη περιοχή επέμβασης και θα εκτελεστεί από την Δ.Ε.Η. Χανίων (νυν ΔΕΔΔΗΕ) η οποία συγχρηματοδοτεί το έργο κατά 50% (112.237,50 ευρώ) μετά από σχετική Σύμβαση που έχει ήδη υπογράψει με τον Δήμο Χανίων από τις  30/04/2012.

error: Content is protected !!