Επιλογή Σελίδας

Η Scoot, είναι μια ολοκαίνουργια επιχειρηματική προσπάθεια που πρόκειται να ξεκινήσει στο Σαν Φρανσίσκο, η οποία θα διαθέτει ηλεκτρικά σκούτερ προς ενοικίαση με την ώρα ή ακόμα και με μηνιαίο αντίτιμο.

Η καινοτομία όμως βρίσκεται στον τρόπο λειτουργίας της Scoot. Μια εφαρμογή για smartphone θα βοηθάει τον χρήστη όχι μόνο να βρει το κοντινότερο σκούτερ προς ενοικίαση αλλά να κάνει την κράτηση και να το ξεκλειδώσει για να ξεκινήσει. Τα σκούτερ διαθέτουν σύνδεση για το έξυπνο κινητό και μέσω της εφαρμογής θα εμφανίζει στην οθόνη χάρτη της διαδρομής και άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Η μέγιστη ταχύτητα των σκούτερ θα είναι περίπου 50  km/h και η αυτονομία τους 35 έως 50 km. Η χρέωση του χρήστη θα γίνεται όταν επιστρέψει σε ένα από τα σημεία στάθμευσης και ανέρχεται περίπου σε 5 δολάρια την ώρα. Για τους συχνούς χρήστες της υπηρεσίας θα υπάρχουν μηνιαία οικονομικά πακέτα. Κράνος και ασφάλιση θα περιλαμβάνονται στην τιμή.

Η Scoot αρχικά στοχεύει σε εταιρικούς πελάτες, ενώ στη συνέχεια σχεδιάζει να επεκτείνει την υπηρεσία σε σταθμούς διέλευσης συγκοινωνιών. Τον Απρίλιο του 2012 έχει προγραμματίσει να θέσει σε κυκλοφορία είκοσι σκούτερ. Αργότερα υπάρχουν σκέψεις για επέκταση και σε άλλες πόλεις.

error: Content is protected !!