Επιλογή Σελίδας

Η Μαρία Φαραντούρη και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, δυο σπουδαίοι ερμηνευτές από διαφορετική γενιά ένωσαν τις δυνάμεις τους και παρουσίασαν με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του μεγάλου μας ποιητή Νίκου Γκάτσου ένα σπουδαίο αφιέρωμα που γνώρισε τεράστια επιτυχία, όπου κι αν παρουσιάστηκε. 

Στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής σε τρεις μαγικές βραδιές τον προηγούμενο χειμώνα αλλά και στο Ηρώδειο στο τέλος του καλοκαιριού, σε μεγάλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο λίγους μήνες πριν, οι παραστάσεις έγιναν sold out, κερδίζοντας σπουδαίες κριτικές και την αγάπη του κοινού Ένα απάνθισμα αυτών των τραγουδιών θα παρουσιάσουν για άλλη μία βραδιά και για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη, κλείνοντας έναν κύκλο που συμπίπτει με την επέτειο της γέννησης του μεγάλου μας ποιητή. 

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου και την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, στις 9:00 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης η Μαρία Φαραντούρη και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης θα φέρουν την μαγεία και την συγκίνηση ξανά στην σκηνή. 

Το πρόγραμμα της συναυλίας τους – «ένας χαιρετισμός στο δάσκαλο κι ένα μικρό αντίδωρο στα συναισθήματα που μας προσέφερε εκείνος με τους στίχους του» όπως σημειώνει η μεγάλη μας ερμηνεύτρια – περιλαμβάνει κομμάτια από περίφημους Κύκλους τραγουδιών των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Χριστόδουλου Χάλαρη και Αλκίνοου Ιωαννίδη, χαρακτηριστικά του ποιητικού μεγαλείου του Γκάτσου. 

Έργα ζώσας ποίησης γραμμένης για τη ζωή με τους αγώνες και τις προσδοκίες της, για την ομορφιά και για τον έρωτα που κατέχουν εδώ και δεκαετίες μόνιμη θέση στην καρδιά και στα χείλη μας. Ανάμεσα στους στίχους του που γράφτηκαν κυρίως πάνω στις μελωδίες, περιλαμβάνονται και κείνοι που αναδύθηκαν από έργα του παγκόσμιου δραματολογίου (βλ. «Λεωφορείον ο πόθος» του Τ. Ουίλιαμς και «Ματωμένος γάμος» του Φ. Γ. Λόρκα) αλλά και της διεθνούς κινηματογραφίας («Αμέρικα-Αμέρικα» του Ελία Καζάν ή «Ρεμπέτικο» του Κώστα Φέρρη). 

Στο αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο –συμμετέχει επίσης ένα μουσικό σύνολο στο οποίο συμμετέχουν οι μουσικοί: 

• Μίλτιάδης Παπαστάμου βιολί, 

• Γιώργος Καλούδης τσέλο, 

• Κώστας Κωνσταντίνου κοντραμπάσο 

• Θωμάς Κωνσταντίνου ούτι- μπουζούκι-μαντολίνο 

• Ιρίνα Βαλεντίνοβα-Καρπούχινα πιάνο, και 

• Κώστας Μερετάκης κρουστά. 

Ο σχεδιασμός των φωτισμών είναι της Μαρίας Βενετάκη. 

Τις ενορχηστρώσεις έχουν κάνει ο Νίκος Πλατύραχος, η Ιρίνα Βαλεντίνοβα-Καρπούχινα και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης. 

100 Χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Γκάτσου 

Η Μαρία Φαραντούρη & ο Αλκίνοος Ιωαννίδης τραγουδούν Νίκο Γκάτσο 

14 & 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 

Τιμές Ειστηρίων: €15 (Μαθητικό-Φοιτητικό), €50, 40€, €30, €20 Εισιτήρια προπωλούνται: Εκδοτήρια Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης / τηλ. 2310 – 895.938/9 / Εκδοτήρια στην Πλατεία Αριστοτέλους 

error: Content is protected !!