Επιλογή Σελίδας

Αν το «μόνο αντίδοτο στην κρίση είναι ο πολιτισμός» τι δουλειά έχουν ένας ασφαλίτης, ένας «απλός πολίτης», μία απελπισμένη για έρωτα μέσω facebook, και ένας υπάλληλος της ΔΕΗ σε ένα μπαρ της Αθήνας;

Οι χαρακτήρες της μουσικής κωμωδίας «Είδα φως και μπήκα» που κάνει πρεμιέρα στις 5 Μαρτίου στο παλαιότερο bar restaurant της Αθήνας, τον Κόμη, είναι από μόνοι τους ένας τραγελαφικός συνδυασμός. Όταν ακολουθήσουν και τη μουσική, τότε το σκηνικό ξεφεύγει από τα…καλώς κείμενα.

Όλα ξεκίνησαν μία νύχτα, σαν όλες τις άλλες. Δηλαδή με επεισόδια στην Αθήνα. Ένας υπάλληλος των τεχνικών υπηρεσιών της ΔΕΗ (Νίκος Γεωργάκης) έρχεται σε εντεταλμένη υπηρεσία να κόψει το ρεύμα στο μπαρ της αγαπημένης του (Εμμανουέλα Αλεξίου), το οποίο δεν είναι άλλο από το ίδιο το bar restaurant, όπου…όλως τυχαίως βρίσκεται και το κοινό της θεατρικής παράστασης.

Εκτός από τους θεατές όμως, στο μπαρ βρίσκεται ένας ασφαλίτης undercover (Γιώργος Χρανιώτης), μια πόρνη που καταφεύγει εκεί λόγω της συσκότισης στην περιοχή (Αλίνα Κωτσοβούλου), μια γυναίκα «σε αναζήτηση», που περιμένει το ραντεβού στα τυφλά που έκλεισε μέσω facebook (Μάρα Μπαρόλα), μια νεαρή άνεργη απελπισμένη και υπερπροσοντούχος που ψάχνει για δουλειά (Ιωάννα Ασημακοπούλου) και ένας «απλός πολίτης» περαστικός που καταφεύγει εκεί για περίθαλψη, κυνηγημένος από την αστυνομία (Δημοσθένης Φίλιππας).

Τι κάνουν λοιπόν αυτοί οι επτά ήρωες «εγκλωβισμένοι» σε ένα bar σε συσκότιση; Σχολιάζουν, διαφωνούν, κρίνουν, αυτοσαρκάζονται, αναζητούν λύσεις και τελικά αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μια μουσικοθεατρική παράσταση γιατί «το μόνο αντίδοτο στην κρίση είναι ο πολιτισμός».

Σκηνοθεσία: Σταύρος Στάγκος, κείμενα: Μαρία Αθήνη, ιδέα, επιμέλεια: Εμμανουέλα Αλεξίου, Σταύρος Στάγκος, παίζουν αλφαβητικά: Εμμανουέλα Αλεξίου, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Νίκος Γεωργάκης, Αλίνα Κωτσοβούλου, Μάρα Μπαρόλα, Δημοσθένης Φίλιππας και ο Γιώργος Χρανιώτης. Στο πιάνο του συνοδεύει ο Νίκος Σάλτας.

Πληροφορίες: Από τη Δευτέρα 5 Μαρτίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9:30 μ.μ., στο bar restaurant, Κόμης, Λασκαράτου 20, Άνω Πατήσια, τηλ. κρατήσεων: 2102112135.

error: Content is protected !!