Επιλογή Σελίδας

Τη δεύτερη ατομική του έκθεση στην Αθήνα με τίτλο «Παγωτούπολη» παρουσιάζει στη γκαλερί Fizz ο Δημήτρης Ρόκος με πολύχρωμους πίνακες που απεικονίζουν σκηνές και καταστάσεις της καθημερινότητας.

Τα έργα του Δημήτρη Ρόκου που φιλοξενούνται στη γκαλερί Fizz είναι άλλοτε πολύ συγκεκριμένα και κάποιες άλλες φορές, ακαθόριστου χωροχρόνου και σημασίας. Με επίκεντρο το «ανθρωπάκι», συνδυάζει την αγάπη του για την παρωδία και τις τέχνες και ζωγραφίζει σαν υπερανεπτυγμένο παιδί.

Ωστόσο, αν και ο ίδιος προσπαθεί περισσότερο να τα αποσιωπήσει παρά να τα αναδείξει, τα μεγάλα θέματα που τον απασχολούν είναι σχεδόν πάντα εκεί. Ακόμα και τις φορές που ό,τι κάνει το κάνει με δήθεν σκοπό να μπερδέψει και να παραπλανήσει.

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Ρόκο

Γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας ενώ παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα γλυπτικής, μεταξοτυπίας και κινουμένου σχεδίου.

Έχει κάνει μία ατομική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Έκφραση Γιάννα Γραμματοπούλου το 2006 κι έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από το 2002 είναι μέλος της εταιρείας “ο Κορμοράνος” όπου ακόμα συμμετέχει σε σχεδόν όλες τις δραστηριότητές της (πάρτι, συναυλίες, εκθέσεις, εκδόσεις) ως διοργανωτής, dj και ζωγράφος, μεταξύ πολλών άλλων.

Πληροφορίες: Fizz, Βαλαωρίτου 9Γ, Αθήνα, 210 3607598,

error: Content is protected !!