Επιλογή Σελίδας
“Τσουχερό” πρόστιμο θα πληρώνει, όποιος ιδιοκτήτης καταστήματος παρατήσει τη σακούλα απορριμμάτων του, σε δέντρα, έξω από κάδους ή σε οποιαδήποτε δημόσιο χώρο και εντοπίζεται, από τον Δήμο Κηφισιάς.

Η δημοτική αστυνομία, αφού “ανακαλύπτει” τον ένοχο, σκίζοντας και ελέγχοντας το περιεχόμενο των εγκατελελειμμένων απορριμμάτων, θα επιβάλλει πρόστιμο από 200 ευρώ έως και 9.000 ευρώ . Στόχος, του Δήμου Κηφισιάς, είναι να συμμαζευτεί η κατάσταση με την κακή τοποθέτηση απορριμμάτων από τα καταστήματα στην Κηφισιά.
 
Για μία σακούλα π.χ. ενός καταστήματος εκτός κάδου, που δεν είναι γεμάτος, ο πρόστιμο θα είναι 200 ευρώ.

Τα πρόστιμα προβλέπονται από τον Κανονισμό Καθαριότητας ο οποίος πλέον θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα καθώς ο Αντιδήμαρχος δεν δείχνει να αστειεύεται.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βασίλης Ξυπολυτάς ανέφερε ότι το μέτρο δεν έχει εισπρακτικό χαρακτήρα.

“Η ευαισθητοποίηση των επιχειρήσεων για μια πιο καθαρή Κηφισιά είναι υπόθεση που μας αφορά όλους. Είμαστε αντιμέτωποι με μια κακή νοοτροπία κάποιων που δεν μπορούν να σεβαστούν τη πόλη”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Ξυπολυτάς και πρόσθεσε ότι “αυτή η αντίληψη θα πρέπει να τελειώσει. Είναι αδιανόητο να πετάει ο καθένας όπου θέλει τα σκουπίδια του, πόσο μάλλον όταν τα ίδια τα μαγαζιά πληρώνουν μεγάλα ενοίκια για να απολαμβάνουν την ομορφιά της Κηφισιάς.”

error: Content is protected !!