Επιλογή Σελίδας

Οι διοργανωτές υπόσχονται ότι τέτοιο πάρτι δεν έχει ξαναγίνει στην πόλη. Αυτό που σίγουρα δεν έχει ξαναδεί η Θεσσαλονίκη είναι η μαζική εθελοντική συμμετοχή χωρίς κανένα χρηματικό αντάλλαγμα. Αγγελάκας, Μίκρο, My excuse, 63High, Speakeasies Swing band στις μουσικές σκηνές. Χορός, video art, κινηματογράφος, αθλητισμός και δεκάδες δράσεις για παιδιά. Η πόλη γίνεται ολοένα και πιο εξωστρεφής και αισθάνεται έτοιμη να φιλοξενήσει τον πιο νέο ευρωπαϊκό θεσμό, 14 χρόνια μετά την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δημιούργησε μια ομάδα εθελοντών, που με το συντονισμό της αντιδημαρχίας Νεολαίας, Εθελοντισμού και Αθλητισμού έχει αναλάβει όλες τις δράσεις. Οι εθελοντές θα αποδείξουν πόσο νεανική πόλη είναι η Θεσσαλονίκη. Στο campus του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ζουν 150.000 φοιτητές. Είναι μια κινητήριος δύναμη για όλους τους παραγωγικούς τομείς. Το σύνολο των νέων φτάνει το 50% του πληθυσμού της πόλης.

Ο «Μοϊκάνος» είναι το λογότυπο της υποψηφιότητας και ο «χρόνος» η λέξη-κλειδί. «Με την έννοια του χρόνου θέλουμε να εκφράσουμε ταυτόχρονα την ιστορική διαδρομή της πόλης και το ρόλο της στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, την προοπτική και την εξέλιξή της, καθώς και τη μετάβασή της στην κοινωνική αναγέννησή της» εξηγούν οι διοργανωτές στη σελίδα τους στο facebook.

Η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας είναι μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας, της μεγαλύτερης πλατφόρμας μη κυβερνητικών οργανώσεων νεολαίας στην Ευρώπη, που σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνουν τον τίτλο σε πόλεις που παρουσιάζουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων, ιδεών, προτάσεων και συνεργασίας για τους νέους σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για ένα χρόνο. Δεν χρηματοδοτεί έργα, κατασκευές ή υποδομές, αλλά ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά, τις ιδέες και τα όνειρα των νέων ανθρώπων. Η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας ξεκίνησε το 2009 από το Ρότερνταμ, το 2010 πήγε στο Τορίνο, φέτος φιλοξενείται στην Αμβέρσα του Βελγίου, θα πάει στην Μπράγκα της Πορτογαλίας το 2012, στο Μάριμπορ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σλοβενίας, το 2013. Και το 2014 δεν αποκλείεται να καταλήξει στη Θεσσαλονίκη.

error: Content is protected !!