Επιλογή Σελίδας

Η γκαλερί Elika παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του Γιάννη Μαλεγιαννάκη με τίτλο «η χρονιά με τους τρεις χειμώνες».

Η ζωγραφική του Μαλεγιαννάκη αποτυπώνει κατά κάποιο τρόπο,το κοίταγμα του ζωγράφου-παρατηρητή μέσα στο χώρο . Έναν όμως χώρο όχι τόσοαπτό και πραγματικό, αλλά έναν που υπονοείται, εξαϋλώνεται και αναδύεται μέσααπό την υποκειμενική ματιά. Οι πίνακές του δεν έχουν σαν ζητούμενο τηναναπαράσταση ή την αφαίρεση, αλλά την αναστοχαστική στροφή του βλέμματος προςτο εσωτερικό της εικόνας που εμφανίζεται μπροστά μας. Κάθε εικόνα φέρει το δικότης οπτικό νόημα και μέσα από το προσωπικό φίλτρο του καθενός φωτίζει τη δικήτου μοναδική σχέση με αυτό.

Τα έργα συχνά δουλεύονται εκ του φυσικού, σαν σύγχρονητοπιογραφία εσωτερικών χώρων. Έτσι το διάκενο ανάμεσα στον ζωγράφο και τοαντικείμενο είναι τόσο ζωτικό όσο και ο ζωγράφος και το αντικείμενο. Μέσα απότην αναζήτηση του υλικού (λάδι ή κάρβουνο) ο Μαλεγιαννάκης καλείται νααποτυπώσει αυτό το ενδιάμεσο που σχεδόν αναπνέει, υπάρχει και ορίζει ήμετατοπίζει τα όρια του πραγματικού.

Ο Γιάννης Μαλεγιαννάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Το2007 αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, ενώ το 2010 ολοκλήρωσεκαι το Μεταπτυχιακό των Εικαστικών Τεχνών. Αυτό το διάστημα ζει και εργάζεταιστο Βερολίνο συμμετέχοντας παράλληλα στο εργαστήριο LeikoIkemura της UdK. Έχειδιακριθεί με το βραβείο Σπυρόπουλου, και υποτροφίες από το ΙΚΥ και την ΑκαδημίαΑθηνών, ενώ έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα.

Πληροφορίες εκδήλωσης

Elika GalleryΟμήρου 27, 10672 Αθήνα, http://elikagallery.com

Τρίτη έως Παρασκευή 12:00–20:00

Σάββατο 12:00–16:00

Είσοδος ελεύθερη

error: Content is protected !!