Επιλογή Σελίδας

Michelangelo’s Pieta

Στα νιάτα του, διάβασε ένα απόσπασμα που αναφερόταν στον Michelangelo. Ο καλιτέχνης απαντώντας στην ερώτηση για το πως δημιούργησε το κορυφαίο γλυπτό του, είπε πως ο ίδιος δεν σκάλισε τίποτε! Απλά απομάκρυνε αρκετή άχρηστη πέτρα ώστε να αποκαλύψει το γλυπτό που κρυβόταν μέσα της.

Αυτά τα λόγια έμειναν κολλημένα στο μυαλό του. Το Grand Canyon επίσης ήταν ένα πανέμορφο στοιχείο που ήταν πάντα εκεί, περιμένοντας στιγμή προς στιγμή τα νερά του ποταμού να το αποκαλύψουν. Δηλαδή να απομακρύνουν μεγάλη ποσότητα εδάφους ώστε το “γλυπτό” να εμφανιστεί.

Με την ίδια λογική μπορεί να εξηγηθεί γιατί ορισμένα κομμάτια μουσικής είναι τόσο δημοφιλή. Δεν δημιουργήθηκαν. Ήταν πάντα εκεί… περιμένοντας απλά κάποιον να τα παίξει! Η μουσική είναι απλά μαθηματικά, δονήσεις, συχνότητες, κύματα. Μια ακολουθία αριθμών που περιγράφεται από τον ήχο. Η ακολουθία αυτή δεν δημιουργήθηκε. Υπάρχει! Το μόνο που χρειάζεται είναι να ανακαλυφθεί.

Κάθισε στο γραφείο του… με ένα λευκό χαρτί μπροστά του. Ήταν άριστης ποιότητας, με τέλεια υφή και σχεδόν μηδενική διαφάνεια. Σίγουρα υπήρχαν όμορφες λέξεις κρυμμένες κάπου περιμένοντας να εμφανιστούν…

Από τον Walt Walker: https://waltbox.wordpress.com

error: Content is protected !!