Επιλογή Σελίδας

Συμφωνία ύψους 1,1 δισ. ευρώ μεταξύ της “Ελλάκτωρ”, η οποία διαχειρίζεται τα μεταλλεία της “Ελληνικός Χρυσός” στη Χαλκιδική και της Qatar Holding, υπεγράφη το Σάββατο το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.


‘Οπως ανακοίνωσε η διοίκηση της “Ελλάκτωρ” που είναι και ο μέτοχος της “Ελληνικός Χρυσός”, η εταιρία Aktor Construction International (100% θυγατρικής της “Ακτωρ ΑΤΕ”) προέβη σε συμφωνία πώλησης 13.000.000 μετοχών της εταιρίας European Goldfields στην Qatar Holding, δηλαδή ποσοστό 7,07% του μετοχικού τους κεφαλαίου, συνολικής αξίας 130.000.000 δολαρίων.

Το ποσοστό συμμετοχής της Aktor Construction International LTD στην European Goldfields, μετά τη συναλλαγή, διαμορφώνεται σε 12,2% του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ η Qatar Holding διατηρεί δικαίωμα προαίρεσης για απόκτηση επιπλέον 9.373.390 μετοχών με τιμή κτήσης 13 δολάρια ανά μετοχή.

“Η ανωτέρω συμφωνία κρίθηκε σκόπιμη τόσο από τη διοίκηση της “Ελλάκτωρ” τόσο για τη διευκόλυνση της χρηματοδότησης προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η πρώτη φάση του έργου της “Ελληνικός Χρυσός” στη Χαλκιδική όσο και για τη συμμετοχή της Qatar Holding στο συγκεκριμένο έργο ως στρατηγικού επενδυτή, με χορήγηση δανείου 600 εκατ. δολ. και αντίστοιχα με 150 εκατ. δολ. από τους υφιστάμενους μετόχους”, σημειώνεται στην ανακοίνωση της “Ελλάκτωρ”.

Η συμφωνία συνεχίζει η ανακοίνωση “αποτελεί ουσιαστικό βήμα για την άμεση υλοποίηση ενός έργου το οποίο θα είναι σταθμός στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας μας και σηματοδοτεί την οικοδόμηση συνεργασίας μεταξύ της Ακτωρ ΑΤΕ και της Qatar Holding”.

Πριν από την υπογραφή της συμφωνίας, ο εμίρης του Κατάρ Sheikh Hamad bin Khalifa al-Thani είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Ο εμίρης μετά την υπογραφή της συμφωνίας υπογράμμισε τη σημασία της επενδυτικής συμφωνίας, τονίζοντας ότι η υπογραφή της “στένει ένα μήνυμα στη διεθνή κοινότητα και δείχνει εμπιστοσύνη στις αναπτυξιακές ευκαιρίες που δίνουν στην Ελλάδα οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση.” 

error: Content is protected !!