Επιλογή Σελίδας

Η Γκαλερί της Έρσης φιλοξενεί την ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Καρέκλα… Αγάπη μου» που εμπνεύσθηκαν η Έλσα και η Κάλια Αϊδίνη από τη φράση της Μελίνας Μερκούρη: «Θέλω να με αγαπάνε και οι καρέκλες, ακόμα και όταν κάθομαι πάνω σε αυτές να μην τις πονάω…».

Εικοσιοκτώ καλλιτέχνες δίνουν το πρόσταγμα, μέσα από τους τρόπους με τους οποίους βλέπουν, αισθάνονται, βιώνουν, μεταχειρίζονται και αξιοποιούν την καρέκλα. Τη μοναχική καρέκλα, την παρεϊστικη καρέκλα, τη συντροφική καρέκλα, την παιδική καρέκλα, την καρέκλα του τεχνίτη, την καρέκλα-σύντροφο του γραφείου, την «καθώς πρέπει» καρέκλα, την καρέκλα του καφενείου και του καπηλειού, την άτυπη καρέκλα του ξενοδοχείου, την πάνινη καρέκλα, την ψάθινη καρέκλα, την καρέκλα –ερείπιο που είναι για τα παλιοσίδερα. Την καρέκλα όπως την οραματίστηκαν και την έφτιαξαν ως έργο τέχνης οι καλλιτέχνες.

Την αρτιμελή και τη λαβωμένη καρέκλα, τη σκονισμένη και τη γυαλιστερή, τη φανταχτερή και τη διακριτική καρέκλα, την περιστρεφόμενη και τη σταθερή καρέκλα. Την καρέκλα που θέλεις να εκσφενδονίσεις σε κάποιον που σε προκαλεί άσχημα. Την καρέκλα- ανάμνηση των παιδικών μας χρόνων που ακόμη και αν δεν υπάρχει πια, δεν παύουμε να την φέρνουμε στη μνήμη μας.

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους ανάμεσα σε άλλους οι Α. Αντωνόπουλος, Σ. Βασιλείου, Κ. Κατζουράκης, Γ. Μαυροϊδης, Τ. Ρήγας, Ε. Σακαγιάν, Γ.Σταθόπουλος, Α. Φασιανός και άλλοι.

Πληροφορίες: Γκαλερί της Έρσης, Κλεομένους 4, Κολωνάκι, 210 7220231, www.ersi.gr , διάρκεια έκθεσης μέχρι τις 21 Μαρτίου 2012. Ωράριο λειτουργίας Δευτέρα–Παρασκευή 11.00 – 14.30 & 18.00-21.00, Σάββατο 11.00 – 14.30 , Κυριακή κλειστά.

error: Content is protected !!