Επιλογή Σελίδας

Το ΥΠΕΚΑ αναλαμβάνει για πρώτη φορά και σε ιδιαίτερη κρίσιμη συγκυρία πρωτοβουλία για τη συστηματική ενίσχυση της σύγχρονης αρχιτεκτονικής και την προβολή του ελληνικού αρχιτεκτονικού και τεχνικού έργου. Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκου Σηφουνάκη, το ΥΠΕΚΑ αναλαμβάνει τη διοργάνωση της ελληνικής παρουσίας στη 13η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής Βενετίας 2012 καλώντας τους αρχιτέκτονες, μέλη του ΤΕΕ, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την θέση του Εθνικού Επιτρόπου.

Η Μπιενάλε θα εγκαινιαστεί την 27η και 28η Αυγούστου και θα διαρκέσει ως την 25η Νοεμβρίου 2012. Οι διάφορες χώρες εκπροσωπούνται με τα εθνικά τους περίπτερα και παρουσιάζουν, με ευθύνη του εκάστοτε επιλεγμένου Εθνικού τους Επιτρόπου, την δική τους προσέγγιση στο γενικό θέμα. Το θέμα της Έκθεσης «COMMONGROUND» καθορίστηκε από τον φετινό Διευθυντή της David Chipperfield.

Η επιλογή του Εθνικού Επιτρόπου θα γίνει από τριμελή επιτροπή, αποτελούμενη από τους Ανδρέα Γιακουμακάτο, Βάνα Ξένου και Γιώργο Πανέτσο. Το κόστος υλοποίησης της πρότασης που θα επιλεγεί, θα καλυφθεί από το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ του ΥΠΕΚΑ και δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το κατώτατο όριο των 130.000 ευρώ που προβλέπεται από τον κανονισμό 1251/2011 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι δαπάνες δημοσιότητας θα καλυφθούν από το ίδιο πρόγραμμα, μετά από εθνικό διαγωνισμό.

Η πρωτοβουλία του ΥΠΕΚΑ για την ελληνική συμμετοχή στοχεύει στη διαμόρφωση μιας συγκροτημένης πολιτικής για την αρχιτεκτονική, την αναβάθμιση της παραγωγής του σύγχρονου ελληνικού έργου, καθώς και την ενίσχυση και προβολή του σύγχρονου ελληνικού αρχιτεκτονικού και τεχνικού έργου του 21ου αιώνα.

error: Content is protected !!