Επιλογή Σελίδας
Στη Βουλή θα σταλούν προς έγκριση αποφάσεις ένταξης τριών έργων στον Αναπτυξιακό Νόμο, μεταξύ των οποίων και η κατασκευή αυτοκινητοδρόμιου στην Πάτρα.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, που ανακοίνωσε στις 7 Σεπτεμβρίου, για την άμεση επανεξέταση των μεγάλων έργων (άνω των 50 εκατ. ευρώ) του Αναπτυξιακού Νόμου που είχαν καθυστερήσει σημαντικά, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νότης Μηταράκης, υπέγραψε τις σχετικές αποφάσεις ένταξης τριών έργων που θα σταλούν για έγκριση από τη Βουλή.

Συγκεκριμένα, οι υπουργικές αποφάσεις αφορούν: 

1. Την υπαγωγή στις διατάξεις του Ν.3299/2004 της υπό σύσταση επιχείρησης «KAVALA FLOAT GLASS A.E.» για την ίδρυση μονάδας κατασκευής υαλοπινάκων στη ΒΙ.ΠΕ. Καβάλας συνολικού προϋπολογισμού 97,5 εκ. Ευρώ. Το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται στα 29,25 εκ Ευρώ.

2. Την υπαγωγή στις διατάξεις του Ν.3299/2004 της επιχείρησης “ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΛΙΟΣ ΑΕ” για την ίδρυση συνεδριακού κέντρου, εκσυγχρονισμό ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, επέκταση ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων των Μονάδων ELOUNDA BAY PALACE & ELOUNDA BEACH κλπ, συνολικού προϋπολογισμού 50,45 εκατ. Ευρώ. Το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται στα 15,067 εκ Ευρώ.

3. Την υπαγωγή στις διατάξεις του Ν.3299/2004 της επιχείρησης “ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” που αφορά στην ίδρυση αυτοκινητοδρομίου στην περιοχή Χαλανδρίτσα, του Δήμου Φαρρών, του Νομού Αχαΐας, συνολικού προϋπολογισμού 94,6 εκ. Ευρώ. Το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται σε 28,92 εκ. Ευρώ.

Από την υλοποίηση των συγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων, αναμένεται να δημιουργηθούν περισσότερες από 800 νέες θέσεις εργασίας. 

Επίσης οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου επανεξετάζουν, τέσσερα (4) μεγάλα επενδυτικά σχέδια στον τομέα του τουρισμού και αξιολογούν ένα μεγάλο επενδυτικό σχέδιο στον κλάδο των Α.Π.Ε. για την κατασκευή Αιολικού Πάρκου.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, είναι αποφασισμένο να στηρίξει έμπρακτα όλα τα έργα που μπορούν να συμβάλλουν αποφασιστικά στην κατεύθυνση της επανεκκίνησης της οικονομίας και την τόνωση της απασχόλησης.

Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας 

Οσον αφορά στο αυτοκινητοδρόμιο, στην πίστα, θα μπορούν να γίνουν αγώνες αυτοκινήτων F1, μοτοσικλέτας παγκοσμίου πρωταθλήματος super bike αλλά και αγώνες πρωταθλήματος καρτ. Επίσης, ο χώρος θα μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες και άλλων κατηγοριών όπως και να χρησιμοποιηθεί και για διοργάνωση εκδηλώσεων.

Το αυτοκινητοδρόμιο πρόκειται να δημιουργηθεί σε έκταση συνολικής επιφάνειας 928,5 στρεμμάτων κάτω από την επαρχιακή οδό Χαλανδρίτσας – Βαλμαντούρας. Θα απέχει 20 χιλιόμετρα από την Πάτρα και η ολοκλήρωσή του προβλέπεται να γίνει μέσα σε 36 μήνες.

Η επένδυση θα γίνει από την εταιρεία “Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας Α.Ε.” η οποία αποτελείται από 411 μετόχους, φυσικά και νομικά πρόσωπα, εκ των οποίων η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Πατρέων, το Επιμελητήριο Αχαΐας, ο Δήμος Φαρρών, η ΤΕΔΚ Αχαΐας, η Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα κ. α.

error: Content is protected !!