Επιλογή Σελίδας
Μέχρι τις αρχές Μαϊου, μπορούν τα 11 διεθνή αρχιτεκτονικά γραφεία που προσκάλεσε η εταιρία ανάπτυξης ακινήτων L&L Holdings, να καταθέσουν τις προτάσεις τους, για ένα καινούργιο “ουρανοξύστη” γραφείων στην καρδιά του Μανχάταν.

Το καινούργιο κτίριο στο νούμερο 425 της Park Ave. θα αντικαταστήσει τον νυν ”ουρανοξύστη” 32 ορόφων (51.000 τ.μ.) με ένα μεγαλύτερης έκτασης (60.390 τ.μ.) περίπου. Σημειώνεται, ότι το υπάρχον κτίριο είναι ηλικίας, 65 ετών.

Οι εργασίες για την ανέγερση του πύργου αναμένεται να ξεκινήσουν το 2015 και υπολογίζεται να ολοκληρωθούν μέσα στο 2017. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνον σύμβουλο της εταιρίας David Levinson, αυτή η ευκαιρία είναι μοναδική για μία εταιρία, καθώς δεν είναι σύνηθες να παίρνεις ένα άδειο κτίριο στην Park Avenue. Αυτό είναι η πρώτη φορά που γίνεται σε 50 χρόνια. “Είναι πολύ σημαντική στιγμή για εμάς και θέλουμε να κατασκευάσουμε το καλύτερο κτίριο που μπορούμε και για αυτό καλέσαμε μερικά από τα λαμπρότερα αρχιτεκτονικά μυαλά για να δημιουργήσουμε αυτή την πολύ σημαντική εικονική δομή”.
 
Η λίστα των συμμετεχόντων είναι η ακόλουθη: Atelier Christian de Portzamparc, Ateliers Jean Nouvel, Herzog & de Meuron, Kohn Pederson Fox Associates, Maki and Associates, OMA/Rem Koolhaas, Richard Meier and Partners, and Rogers Stirk Harbour + Partners, Norman Foster, Zaha Hadid.

error: Content is protected !!