Επιλογή Σελίδας

Μια υπερπαραγωγή δυόμισι ωρών που θα ρίξει την αυλαία των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου και ένα μεγάλο συναυλιακό πάρτι στο Hyde Park για επιδόρπιο ετοιμάζουν οι Άγγλοι διοργανωτές, με πρωταγωνιστές την Adele και τους Blur.

Οι διοργανωτές της τελετής υπόσχονται να αφήσουν στην άκρη τις αγγλικές «τυπικότητες» και να προσφέρουν στο κοινό ένα απολαυστικό «χωνευτήρι» της βρετανικής μουσικής δημιουργικότητας, με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του πλανήτη στο χώρο της μουσικής, 4.100 performers και τα απαραίτητα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα. Μάλιστα, την Τελετή Λήξης θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία στο Hyde Park, με headliners τους Blur.

Η δυομισάωρη παραγωγή, της οποίας υπεύθυνος είναι ο Kim Gavin, θα έχει το γενικό τίτλο «Μια Συμφωνία Βρετανικής Μουσικής». Ο Gavin, ο οποίος είναι ιδιαίτερα γνωστός από την επιμέλεια των ιδιαίτερα επιτυχημένων πρόσφατων shows των Take That σε μεγάλα στάδια, σημείωσε πως θα αλλάξει την παράδοση που θέλει τις τελετές λήξης να έχουν σαν κύρια υπόκρουση εκείνη της κλασικής μουσικής, με σκοπό ένα event που όσοι το παρακολουθήσουν, από κοντά ή από μακριά, να το θυμούνται για χρόνια… «Θα είναι μια γιορτή της βρετανικής εφευρετικότητας και φαντασίας», συμπληρώνει στη Guardian.

Blur

Μουσικός σκηνοθέτης τόσο της τελετής έναρξης όσο και της τελετής λήξης, είναι ο David Arnold, συνθέτης του soundtrack 5 ταινιών James Bond, ο οποίος έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως η Björk και οι Pulp.

Οι συνολικά 4 τελετές, έναρξης και λήξης (Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών), στις οποίες θα λάβει μέρος και η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, θα κοστίσουν συνολικά 81 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας, με την κυβέρνηση να διπλασιάζει το budget με κρατικούς πόρους μετά από προσωπική παρουσίαση των πλάνων που έγινε στον πρωθυπουργό David Cameron. Οι διοργανωτές έσπευσαν ωστόσο, να επαναλάβουν ότι και πάλι οι τελετές θα είναι φθηνότερες από εκείνες του Πεκίνου και της Αθήνας.

Το σκηνικό της τελετής λήξης θα πρέπει να είναι έτοιμο μέσα σε 17 ώρες, καθώς τόσος θα είναι ο χρόνος που θα μεσολαβήσει μεταξύ του τελευταίου αθλητικού event και της έναρξης της τελετής.

Από την τελετή, δε θα μπορούσε φυσικά, να λείψει το Νο1 αυτή τη στιγμή βρετανικό όνομα στη μουσική βιομηχανία, η 23χρονη Adele. Παρά την αναφορά των διοργανωτών στο όνομα της βέβαια, τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμη σε ό,τι αφορά στην τελική λίστα των ονομάτων. Οι φήμες που μιλούν για τον Paul McCartney, τους Coldplay, τους Rolling Stones και τους Take That μένουν ακόμη ανεπιβεβαίωτες

Ο Patrick Woodroffe, που έχει δουλέψει μεταξύ άλλων με τον Elton John, τους Rolling Stones και την Κρατική Ορχήστρα της Βιέννης, θα είναι υπεύθυνος για το φωτισμό και τα οπτικά εφέ.

Adele

Όσον αφορά στη μεγάλη συναυλία που θα ακολουθήσει την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, μαζί με τους Blur, στη συναυλία–after party της 12ης Αυγούστου στο Hyde Park, που θα έχει κανονικά αντίτιμο (δε θα είναι δηλαδή ανοιχτή) αναμένεται να εμφανιστούν οι New Order και οι The Specials, ενώ γιγάντιες οθόνες θα προβάλουν στιγμιότυπα για όσους δε θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν το «μαγικό χαρτάκι».

Οι Blur επιβεβαίωσαν τα νέα μέσω του λογαριασμού τους στο Twitter, ενώ αργότερα φέτος, θα βραβευτούν και για τη συνολική καλλιτεχνική προσφορά τους. Τα εισιτήρια για τη συναυλία των Blur θα αρχίσουν να πωλούνται από τις 24 Φλεβάρη. Η μπάντα είχε εμφανιστεί το 2009 στο Hyde Park, με τα εισιτήρια τότε να εξαντλούνται γρήγορα.

Αξίζει να σημειωθεί πως, λόγω των διαμαρτυριών των κατοίκων της γύρω από το Hyde Park περιοχής, ο αριθμός των συναυλιών που θα φιλοξενεί ο χώρος κάθε χρόνο μειώνεται από το 2013 σε 9 από 13, που ήταν μέχρι φέτος!

Το συμβούλιο του Westminster αποφάσισε επίσης, να μειώσει τον ανώτατο επιτρεπόμενο αριθμό θεατών που μπορούν να παρακολουθήσουν καλλιτεχνικά events στην περιοχή του πάρκου από 80.000 σε 65.000, και σε κάποιες περιπτώσεις σε 50.000.

error: Content is protected !!