Επιλογή Σελίδας

Τα φετινά Χριστούγεννα το καλλιτεχνικό δυναμικό της Αθήνας συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις με δέκα θεματικά φεστιβάλ που διαρκούν ένα μήνα και πραγματοποιούνται σε 17 γειτονιές. Συμμετέχουν πάνω από 700 καλλιτέχνες: μουσικοί, συγκροτήματα, τραγουδιστές, χορευτές, εικαστικοί, ηθοποιοί, ζογκλέρ.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων, η πολιτιστική πλατφόρμα του ελculture διοργανώνει την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στις 18.00 απολαυστικές μουσικοθεατρικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή των Opera Chaotique και της μουσικής μπάντας Goldman Sax!

Εννέα από τα φεστιβάλ φιλοξενούνται μέσα στον Δεκέμβριο συν ένα τον Ιανουάριο όπως παραθέτονται χρονολογικά:

Οι «Μουσικές του Κόσμου» (16-18/12, Κλαυθμώνος). Ο Δήμος της Αθήνας διοργανώνει το Ανοιχτό Φεστιβάλ Μουσικής του Κόσμου. Οι ήχοι των Βαλκανίων, της Κων/πολης και της Μικρασίας συναντούν τις ταραντέλες, τα fados, το flamenco, το gypsy swing, το tango, αλλά και τα κάλαντα.

Η «Μαγική Πλατεία των Παιδιών» (17, 18, 22, 23, 24, 30 και 31/12 και 3-5/01, Σύνταγμα): Μια σκηνή – τσίρκο στημένη στην πλατεία λειτουργεί ως χώρος ελεύθερου παιχνιδιού για τα παιδιά. Οι Ξυλοπόδαροι των Χριστουγέννων περιφέρονται στο χώρο, παίζουν με τους μικρούς μας φίλους, μέσα στον Κήπο με τα Αγάλματα, ο οποίος αποτελείται από Μίμους, που κάθονται στο βάθρο τους. Παράλληλα, καλλιτέχνες face painting μεταμορφώνουν τα παιδιά σε μαγικά πλάσματα, στολίζοντας τα πρόσωπα τους με χρώματα και σχέδια. Παραστάσεις παιδικού θεάτρου και κουκλοθέατρου, παραστάσεις με ακροβάτες αγγέλους, ζογκλέρ, ταχυδακτυλουργούς και η παιδική ντισκοτέκ, με παιδική και χριστουγεννιάτικη μουσική.

Οι «Μέρες Παντομίμας – Νύχτες Μαγείας» (19,20,21 Δεκεμβρίου, Σύνταγμα και Κοτζιά). Για τρεις ολόκληρες μέρες από τις 12:00 έως τις 15:00, στην Πλατεία Συντάγματος  κουκλοπαίχτες και μίμοι παρουσιάζουν μαγευτικές παραστάσεις και δρώμενα. Τα απογεύματα, από τις 17:00 έως τις 19:00, τα θεάματα μεταφέρονται στην πλατεία Κοτζιά, όπου οι Μάγοι καθηλώνουν μικρούς και μεγάλους με τις μοναδικές ικανότητές τους.

Οι «Πιο Μικρές Μέρες» (20-21/12,”Τεχνόπολις” και Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών). Η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, το Φεστιβάλ Δράμας και ο ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης «Αθήνα 9.84» παρουσιάζουν επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους από τη Γαλλία, την Ευρώπη και την Αμερική.

Το «Jazzy Christmas» (22-24/12, Κλαυθμώνος). Ένα ευρύ φάσμα από swing μέχρι κάθε παρακλάδι της jazz μουσικής, από 25 διακεκριμένες μπάντες και ισάριθμους ερμηνευτές.

Το «Φεστιβάλ Χορωδιών» (23/12, Κοτζιά). Το πάλαι ποτέ αγαπημένο χορωδιακό τραγούδι των Αθηναίων αναβιώνει στην Πλατεία Κοτζιά με την σύμπραξη τριών χορωδιών, αλλά και την ενεργή συμμετοχή του κοινού.

Το φεστιβάλ juggling « Η Γειτονιά των Παιχνιδιών» (27-29/12, Σύνταγμα & Κλειστό Γυμναστήριο “Παναγιώτης Γκάζκας”, Μετς). Τόσο όσοι αγαπούν αυτό το είδος τέχνης, αλλά και όσοι δεν έχουν έρθει ποτέ σε επαφή με τον κόσμο του τσίρκου και του juggling, έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά ξυλοπόδαρους, ακροβάτες και ζογκλέρ με κορύνες, μπαλάκια, poi, diabolo, devil stick, κρίκους, hula hoop και πολλά άλλα! Επιπλέον, τα απογεύματα, από τις 14.00 έως τις 21.00, θα διεξάγονται σεμινάρια juggling και ακροβατικών στο Κλειστό Γυμναστήριο “Παναγιώτης Γκάζγκας”, στο Μετς. Το 3ήμερο κλείνει με μια εντυπωσιακή παρέλαση όπου η γιορτή θα κορυφωθεί με ένα μεγάλο show με μουσική και θεάματα με φωτιές.

Η «Νέα Μουσική Σκηνή» (27-29/12, Κλαυθμώνος). Η νέα εναλλακτική μουσική σκηνή κερδίζει συνεχώς έδαφος, καθώς συνδυάζει την ποιότητα με τη διασκέδαση. Πολλοί ταλαντούχοι καλλιτέχνες, ήδη καταξιωμένοι ή εκκολαπτόμενοι θιασώτες του αύριο, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να πετύχουν ένα ξέφρενο νεανικό μουσικό τριήμερο.

Το «Φεστιβάλ Κλασικής Ορχήστρας» (28-31/12 Κοτζιά, Μουσείο Ακρόπολης). Με την σύμπραξη της Λυρικής Σκηνής, της ΕΡΤ, της ΚΟΑ, όλων των μουσικών δυνάμεων του Δήμου, αλλά και ανεξάρτητων μουσικών συνόλων, το εορταστικό Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής – που θα κορυφωθεί την ώρα της αλλαγής του χρόνου- είναι η κορωνίδα των εορταστικών εκδηλώσεων.

Με την άφιξη της νέας χρονιάς καταφθάνει το φεστιβάλ «Έκφραση» Οι Τέχνες Συναντιόνται (2-5 Ιανουαρίου, Πολυχώρος Δήμου Αθηναίων “Άννα και Μαρία Καλουτά” Νέος Κόσμος και Κλαυθμώνος). Η κάθε παράσταση περνάει από την πλατεία για να ανέβει στη συνέχεια στο σανίδι. Πρόκειται για ένα εναλλακτικό “πολύ-φεστιβάλ” με ιδιαίτερες προεκτάσεις, όπου τον κύριο λόγο έχει η έκφραση και η ευαισθησία. Νέοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν μέσα από το έργο τους τον κοινωνικό τους προβληματισμό.

www.christmasinathens.gr

error: Content is protected !!