Επιλογή Σελίδας
Απαγορεύει η Τουρκία τις πωλήσεις ακινήτων σε έλληνες υπηκόους στα μικρασιατικά παράλια, όπως και σε Ρώσους στη Μαύρη Θάλασσα!

Κάνοντας μια ακόμα πιο συντηρητική στροφή που την απομακρύνει από τα ευρωπαϊκά δεδομένα η Τουρκία θέτει σειρά φραγμών στην οικονομική δραστηριότητα για την οποία η ηγεσία της – του Πρωθυπουργού κ. Ερντογάν πρωτοστατούντος – κομπάζει και “προβάλλει” ως υπόδειγμα ελεύθερης και ανοικτής στον κόσμο! 

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Haberturk” ο τούρκος υπουργός Χωροταξίας Ερντογάν Μπαϊρακτάρ ανέφερε: “Δεν θα γίνονται πωλήσεις κατοικιών στους Ρώσους στη Μαύρη Θάλασσα και στους Ελληνες στην περιοχή του Αιγαίου. Υπό απαγόρευση είναι επίσης χώρες όπως η Συρία, η Αρμενία, η Βόρεια Κορέα και
η Κούβα. Στους δε Ισραηλινούς υπάρχει όρος για μία μόνο κατοικία”.

Στην Αθήνα αρμόδιες πηγές απέφυγαν χθες να προχωρήσουν σε περισσότερα σχόλια λόγω έλλειψης στοιχείων για το αν υπάρχει νομοθετική βάση στα όσα αποδίδονται στον τούρκο υπουργό και τι μπορεί αυτή ενδεχομένως να περιλαμβάνει, σε ποια μορφή και σε τι πλαίσιο. Ωστόσο, σημείωναν οι ίδιες πηγές, ότι οι αποδιδόμενες φράσεις στον κ. Μπαϊρακτάρ αποκαλύπτουν “έλλειψη αυτοπεποίθησης” και φοβία για την κατάσταση της οικονομίας της. 

error: Content is protected !!