Επιλογή Σελίδας

Τον Μάρτιο του 2012 αναμένεται η υποβολή του αιτήματος χρηματοδότησης των έργων ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου από το ΕΣΠΑ και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους προγραμματίζεται η δημοπράτησή τους, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που αποφασίστηκε κατά την διάρκεια σύσκεψης στο ΥΠΕΚΑ.

Τα έργα αφορούν τη μετατόπιση και μερική κάλυψη της παραλιακής λεωφόρου, την αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών Καλλιθέας και Μοσχάτου και τη δημιουργία αστικού μητροπολιτικού πάρκου σε συνδυασμό με την κατασκευή προβλητών περιπάτου στην παραλιακή ζώνη.

Στη σύσκεψη δρομολογήθηκε, επίσης, η άμεση προκήρυξη του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την κεντρική προβλήτα που προβλέπει το master plan του Renzo Piano. Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων ανάπλασης ανέρχεται σε €215 εκατομμύρια. 

Σημειώνεται ότι η διαβούλευση για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των έργων ανάπλασης έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκο Σηφουνάκη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΥΠΕΚΑ, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Γενική Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Μαρία Κάλτσα, και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτιστικής και Τουριστικής Υποδομής του ΥΠΟΤ, Γιάννης Πυργιώτης.

error: Content is protected !!