Επιλογή Σελίδας

Τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης SIAL Τροφίμων-Ποτών που διοργανώνεται στο Παρίσι πραγματοποίησε χθες Κυριακή 21 Οκτωβρίου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, προσκεκλημένος από τον Υπουργό Γεωργίας της Γαλλίας κύριο Stéphane Le Foll.

Ο Υπουργός κ. Τσαυτάρης ξενάγησε το Γάλλο Υπουργό Γεωργίας κ. Stéphane Le Foll στo ελληνικό περίπτερο της έκθεσης, όπου τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) κ. Α. Καλαμπόκης.

Η ελληνική εκθεσιακή παρουσία είναι η μεγαλύτερη διαχρονικά ελληνική συμμετοχή εξαγωγικών επιχειρήσεων (165 και πλέον Έλληνες συμμετέχοντες) και έχει ως κεντρικό σύνθημα το “Taste like Greece”. Η έκθεση έχει κατανεμηθεί σε 6 θεματικές αίθουσες, όπου παρουσιάζονται ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα ποιότητας, όπως ελαιόλαδο, τυρί, κρασί, ούζο, μέλι, ελιές, κονσέρβες φρούτων και λαχανικών, ενώ καινοτομία αποτελεί στη φετινή έκθεση η δυνατότητα γευστικής δοκιμής όλων των προϊόντων που παρουσιάζονται σε εστιατόριο.

Στόχος της παρουσίας του Υπουργού κ. Τσαυτάρη, στη μεγαλύτερη ίσως Διεθνή Έκθεση Τροφίμων-Ποτών στον κόσμο, που διοργανώνεται κάθε δυο χρόνια είναι η έμπρακτη υποστήριξη και ανάδειξη των εξαιρετικής ποιότητας ελληνικών προϊόντων, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας που διέπει τις ενέργειες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων ποιότητας.

Γεγονός που αποδεικνύεται και από τον διπλασιασμό που παρατηρείται στην εξαγωγή ελαιολάδου στην Κίνα καθώς και από την αύξηση κατά 24% στις εξαγωγές των κρασιών.

Αμέσως μετά την Έκθεση, ο Υπουργός αναχώρησε για Λουξεμβούργο, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και των Υπουργών Αλιείας, σήμερα Δευτέρα 22 Οκτωβρίου και αύριο Τρίτη 23 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη φορά που ο κ. Τσαυτάρης συμμετέχει σε Συμβούλιο Υπουργών Αλιείας και η τέταρτη που συμμετέχει σε Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε από τη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του.

Έφη Σιαΐνη, www.e-adeia.gr

error: Content is protected !!