Επιλογή Σελίδας

Η ανθρώπινη φιγούρα και το περιβάλλον της έχουν τον κυρίαρχο λόγο στα ζωγραφικά και γλυπτικά έργα που παρουσιάζονται στο Ιδρυμα Τσιχριτζή. Ο λόγος για τις αφηγήσεις σύγχρονων ελλήνων εικαστικών οι οποίες συνθέτουν τις «Ιστορίες των Χριστουγέννων». Πρόκειται για την ομαδική έκθεση που από την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου φιλοξενεί το Ιδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή στην Κηφισιά. Από το «Δέντρο του Ιούδα» με τις ροζ αποχρώσεις στα κλαδιά της Αλίνας Μάτσα έως τα αδρά περιγράμματα γυναικών της Στέλλας Μελετοπούλου, και από το λαχταριστό γλυκό του κουταλιού του Κώστα Παππά έως το γεμάτο αθωότητα «Μαγικό Μέρος» της Κάτιας Βαρβάκη, τα έργα που παρουσιάζονται αντλούν από την καθημερινότητα. Και ακριβώς επειδή διανύουμε τη συγκεκριμένη εορταστική περίοδο δίνει και τον τίτλο της έκθεσης.

«Στο πλαίσιο της έκθεσης παρουσιάζονται ζωγραφικά και γλυπτά έργα από την πρόσφατη δουλειά των συμμετεχόντων καλλιτεχνών, προτείνοντας ένα καλειδοσκόπιο προσωπικών αφηγήσεων και πυκνών εικόνων», λέει η επιμελήτριά της, Ιρις Κρητικού. Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι έως το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Χριστίνα Ακτίδη, Χρύσα Αρώνη, Εφη Βάγκνερ, Κάτια Βαρβάκη, Μάριος Βουτσινάς, Ανδρέας Γεωργιάδης, Σάββας Γεωργιάδης, Μαρία Γιαννακάκη, Δημήτρης Γιαννέλος, Ειρήνη Γκόνου, Αννα Γρηγόρα, Τάνια Δημητρακοπούλου, Κωνσταντίνος Εσσλιν, Αλεξία Ευσταθοπούλου, Αλεξάνδρα Ισακίδη, Πέτρος Καραβέβας, Βασίλης Λιαούρης, Αλίνα Μάτσα, Στέλλα Μελετοπούλου, Τίμος Μπατινάκης, Γιάννης Μπεκιάρης, Χαρίτων Μπεκιάρης, Αννα Μπίλη, Ντίμη Μπιτσάκου, Γεωργία Μπλιάτσου, Γιώργος Μπουκής, Ιόλη Ξιφαρά, Χρήστος Παλλαντζάς, Μίλτος Παντελιάς, Γεύσω Παπαδάκη, Ελενα Παπαδημητρίου, Ασπα Παπαλεξανδρή, Μαίρη Παππά, Κώστας Παππάς, Παναγιώτης Πασάντας, Βασίλης Πέρρος, Κατερίνα Πέτρουλα, Στέλιος Πετρουλάκης, Ελιάννα Προκοπίου, Δημήτρης Σαρασίτης, Αφροδίτη Σεζένια, Δημήτρης Σκουρογιάννης, Βασίλης Σούλης, Εφη Σούτογλου, Μαρίνα Στελλάτου, Βάσω Τρίγκα και Ελευθερία Τσέικο.

Με αφορμή την έκθεση θα παρουσιαστούν στο art shop του Ιδρύματος το γούρι του 2012 και εικαστικά αντικείμενα του Μάριου Βουτσινά.

error: Content is protected !!