Επιλογή Σελίδας

Τη μεγάλη διάκριση του καλύτερου οίνου της κατηγορίας του (BEST ROSE WINE) κατέκτησε ο Ρόδοινος του Αγροτικού Οινοποιητι κού Συν/σμού Τυρνάβου σε διαγωνισμό οίνου στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης INTERWINE της πόλης Guangzhou (Καντόνα) της Κίνας .

Η διεθνής έκθεση INTERWINE στην Guangzhou, στην οποία συμμετείχε ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συν/σμός Τυρνάβου με περίπτερο, είναι η μεγαλύτερη έκθεση ποτών στη Νότια Κίνα (μια περιοχή 400 εκ. κατοίκων) , πρόκειται για έκθεση υψηλού κύρους, ανήκει απευθείας στο Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας και έχει δυνατότητα προώθησης οινικών προϊόντων σε όλη την κινεζική επικράτεια. Ο διαγωνισμός οίνου στα πλαίσια της έκθεσης αυτής γίνεται με τη συμμετοχή κριτών που είναι σημαντικές προσωπικότητες του χώρου του κρασιού από Κίνα, Χονγκ Κόνγκ, Ταιβάν και Γαλλία.

Ο Ρόδοινος (πρόκειται για ιδιαίτερα αρωματικό ημίγλυκο οίνο από Μοσχάτο Τυρνάβου) κέρδισε κορυφαία θέση στον διαγωνισμό αυτό, αναφέρεται ως το καλύτερο κρασί της έκθεσης στην κατηγορία των ροζέ κρασιών και η θέση αυτή έχει μεγάλο ειδικό βάρος όχι μόνο λόγω του κύρους της έκθεσης αλλά και λόγω του ότι η φετινή INTERWINE 2012 εγκαινίασε της πρώτη επίσημη συνεργασία της με χώρα που για τη χρονιά που διανύουμε είναι η Ελλάδα.

error: Content is protected !!