Επιλογή Σελίδας

Περισσότερες από 70 προτάσεις απ’ όλο τον κόσμο, υποβλήθηκαν για τον διαγωνισμό “Revival of the Silo”(Αναβίωση του σιλό), οι οποίες και προωθούν πληθώρα καινοτόμων ιδεών για την ανανέωση και την επανάχρηση του πρώην χώρου εργοστασίου κονσερβοποίησης στην περιοχή Redtory στην πόλη Guangzhou της Κίνας. Το office25 architects και το ArchiTeam συμμετείχαν στον διαγωνισμό –που διοργάνωσε το homemadedessert.org- με δύο προτάσεις. Η μία από αυτές, η πρόταση “ORBIS”, βραβεύτηκε με εύφημο μνεία.

«Είναι μια πρόταση ενάντια στην τάση του σύγχρονου design να εξωραΐζει τα πάντα. Ένα αποδομημένο και χαοτικό περιβάλλον μπορεί να γίνει ένας τόπος όπου νέοι καλλιτέχνες και σχεδιαστές θα δημιουργήσουν και θα παράγουν καινοτόμες ιδέες, υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Στόχος της πρότασης είναι να μετατρέψει το σιλό σε ένα ορόσημο της περιοχής και να σηματοδοτήσει την είσοδο της ευρύτερης ζώνης της πρώην βιομηχανικής ζώνης Redtory. Να γίνει ένας φάρος πολιτισμού που θα φωτίζει τον ουρανό της πόλης Guangzhou με σκοπό να προσελκύσει νέους επισκέπτες και δημιουργικά μυαλά στην περιοχή. Το όνομα του έργου προέρχεται από τη λατινική λέξη «orbis», η οποία μεταφράζεται ως κύκλος, δακτύλιος ή κυκλικός δίσκος. Αναφέρεται στο σχήμα των κατόψεων του σιλό, στην δομή του στεγάστρου αλλά και στην κυκλική κίνηση των διαφόρων τομέων στο εσωτερικό του».Αρχιτεκτονική μελέτη: -office25 architects

Ομάδα μελέτης: Αντώνης Περπατίδης, Θανάσης Χρυσομάλλης, Μανώλης Βουράκης, Βασίλης Νικολόπουλος, Τάνια Τζίμα, Κατερίνα Ράπτη, Αριάδνη Παρίση, Έλενα Παπαγεωργίου, Ελένη Θεωδορίδου, Βασίλης Βαβουγυιός -ArchiTeam Ομάδα μελέτης: Αλέξιος Βανδώρος, Μαρία Αναγνώστου, Χριστίνα Πέτσιου, Σοφία Τζερεμέ, Ανδρόνικος Βανδώρος.

error: Content is protected !!