Επιλογή Σελίδας

airbnb_housetrip

Ισχυρή παραμένει η ζήτηση για τα λεγόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα, (που διατίθενται για βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη ενοικίαση και παρέχουν μια σειρά από ανέσεις για καθημερινή χρήση, ακόμη και πισίνα), σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές σύμφωνα με ανάλυση της HVS.

Η ζήτηση για τέτοιου τύπου διαμερίσματα, (ενός ή περισσότερων δωματίων), είναι τόσο μεγάλη σε κάποιες περιοχές, που επιλέγονται για επαγγελματικά ταξίδια ή ακόμη και για τουρισμό πολλών ημερών σε αντίθεση από την κλασική επιλογή του ξενοδοχείου.
Η νέα έκθεση  της εταιρείας σχετικά με την ανάπτυξη που παρουσιάζει ο κλάδος των επιπλωμένων διαμερισμάτων, (serviced apartments), σε όλη την Ευρώπη, δείχνει ότι παρά την πρόοδο που σημειώθηκε σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Γερμανία οι αναπτυσσόμενες αγορές συνεχίζουν να έχουν έλλειψη στο εν λόγω προϊόν.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο γίνονται σήμερα τα πρώτα βήματα, λέει η Veronica Waldthausen, συνεργάτης της HVS London η οποία έκανε την έρευνα. Σε όλη την Ευρώπη ο κλάδος των επιπλωμένων διαμερισμάτων είναι σε σχετικά πρώιμη ανάπτυξη.
Στη Βρετανία γνωστοί όμιλοι εμφανίζονται πρόθυμοι να εισέλθουν στην αγορά και να ενωθούν με τις υπάρχουσες επιχειρήσεις, ενώ η έννοια των «επιπλωμένων διαμερισμάτων» (που όπως είπαμε παρέχουν μια σειρά από καθημερινές αλλά και πολυτελείς ανέσεις σε κάποιες περιπτώσεις) γίνεται όλο και πιο γνωστή στον χώρο του επαγγελματικού ταξιδιού και των επενδυτών.
Σύμφωνα με το δείκτη RevPAR (Εσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο) τα επιπλωμένα διαμερίσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταγράψει μια υγιή ανάπτυξη τα τελευταία τρία χρόνια με τη μέση ημερήσια τιμή να διαμορφώνεται το 2013 στις  £120 και την πληρότητα να φθάνει το 79%.
«Μέσα σε λίγα χρόνια το Λονδίνο θα δει σημαντική αύξηση της προσφοράς κυρίως στις ανατολικές και νότιες περιοχές της πόλης» πρόσθεσε η Arlett Oehmichen που συνυπογράφει την έρευνα της HVS.
Στη Γερμανία ο κλάδος παρουσιάζει επίσης αύξηση κατά περίπου 1,3 εκατ. διανυκτερεύσεις σε επιπλωμένα διαμερίσματα το 2013. Το Βερολίνο έχει τη μερίδα του λέοντος όπως αναμενόταν μεταξύ των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας. Η μέση πληρότητα για το 2013 ήταν 81% με μέση τιμή διανυκτέρευσης τα €110.
Πηγή: www.ered.gr
error: Content is protected !!