Επιλογή Σελίδας
Πολυτελές αυθαίρετο σε προστατευόμενη έκταση με την ανοχή της Πολεοδομίας Μαρκοπούλου και της Αστυνομίας Καλυβίων εντοπίστηκε να χτίζει γνωστή επιχειρηματίας, από τους επιθεωρητές Περιβάλλοντος.

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της ειδικής γραμματείας του υπουργείου Περιβάλλοντος και παρά την ενημέρωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ουδέποτε η αστυνομία και η πολεοδομία προχώρησαν στην εφαρμογή του νόμου. Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι και στις ελάχιστες περιπτώσεις που ορισμένοι δημόσιοι λειτουργοί προσπαθούν να εφαρμόσουν το νόμο, πάντα υπάρχει ένα δίκτυο που μπλοκάρει κάθε προσπάθεια.

Η υπόθεση ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο, στα μέσα του οποίου κατόπιν καταγγελίας κλιμάκιο των επιθεωρητών Περιβάλλοντος συνοδευόμενο από άντρες της Αστυνομίας Καλυβίων και υπαλλήλους της Πολεοδομίας Μαρκοπούλου, προχώρησαν σε αυτοψία στην περιοχή του Λαγονησίου.

Με την έκθεσή τους στις 30 Ιανουαρίου 2012 οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος ενημερώνουν την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος για την αυτοψία τους σε εκτός σχεδίου ανεγειρόμενη οικοδομή στο 43ο χλμ. της Αθηνών-Σουνίου, ιδιοκτήτρια της οποίας εμφανίζεται γνωστή επιχειρηματίας.

Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι η οικοδομή ανεγείρεται σε εκτός σχεδίου περιοχή που χαρακτηρίζεται ως περιοχή ειδικής προστασίας στο πλαίσιο του Προεδρικού Διατάγματος για τις χρήσεις γης.

Αυτοψία

Στην αυτοψία που έγινε μαζί με υπαλλήλους της Πολεοδομίας Μαρκοπούλου και άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Καλυβίων, διαπιστώθηκε η ανέγερση δυο οικοδομών, διώροφης και ισόγειας με μεταλλικό φέροντα οργανισμό, εκ των οποίων η μια περικλείει κτίσματα παλιότερης κατασκευής. Επίσης, πλησίον των κατασκευών και εντός του ίδιου γηπέδου, υπάρχει ένα παλαιό πολυβολείο.

Σημειώνεται ότι κατά την αυτοψία που έγινε στα μέσα Ιανουαρίου, οι εργασίες βρίσκονταν στο στάδιο της κατασκευής του φέροντος οργανισμού.

Αμέσως η ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος κίνησε τις διαδικασίες για το συντονισμό της Πολεοδομίας Μαρκοπούλου, του Δασαρχείου Λαυρίου, της Κτηματικής Υπηρεσίας Αν. Αττικής και του Αστυνομικού Τμήματος Καλυβίων προκειμένου να ελεγχθεί η περίπτωση, να διακοπούν οι εργασίες, να επιβληθούν άμεσα οι διοικητικές και ποινικές κυρώσεις και να υπάρξει μέριμα για την εκτέλεση τυχόν τελεσίδικων αποφάσεων κατεδάφισης. Ωστόσο, σε νέα αυτοψία που έγινε στις 16 Φεβρουαρίου, ένα μήνα μετά την πρώτη αυτοψία, διαπιστώνεται ότι οι παράνομες εργασίες συνεχίστηκαν και ειδικότερα προχώρησε η σκυροδέτηση πλακός και τοιχίου.

Σε επείγον έγγραφο της ειδικής γραμματείας του υπουργείου Περιβάλλοντος προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και προς το αστυνομικό τμήμα Καλυβίων αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι οι εργασίες συνεχίστηκαν, παρά το γεγονός ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία της ειδικής γραμματέως Μ. Καραβασίλη με το αστυνομικό τμήμα υπήρξε η έντονη διαβεβαίωση ότι ουδεμία εργασία εξελίχθηκε. Με νέο έγγραφο η ειδική γραμματεία ζητά από την Αστυνομία και την Πολεοδομία Μαρκοπούλου να πράξουν ό,τι προβλέπει ο νόμος, ενώ στις 28 Μαρτίου παραπέμπει την υπόθεση στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, καταγγέλλοντας παράλληλα την Πολεοδομία Μαρκοπούλου ότι χειρίστηκε την υπόθεση με τρόπο που συνέβαλε στην καθυστέρηση υλοποίησης της προβλεπόμενης άμεσης κατεδάφισης.

error: Content is protected !!