Επιλογή Σελίδας
Η Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά “ανοίγει” 56 δημόσια και ιδιωτικά κτίρια της πόλης για έναν μαραθώνιο αρχιτεκτονικών ξεναγήσεων το Σάββατο 24 και Κυριακή 26 Νοεμβρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι, θα έχουν την ευκαιρία, το διάστημα 24 και 25 Νοεμβρίου, να ξεναγηθούν σε χώρους της Θεσσαλονίκης και να μάθουν, πέρα από την ιστορία τους, πληροφορίες για την αισθητική τους και τη θέση τους στο χώρο, το χρόνο και το περιβάλλον.

Η πρωτοβουλία διοργανώνεται από την ομάδα του Open House Greece και πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Την πρωτοβουλία στηρίζουν τόσο το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος-Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ-ΤΚΜ) όσο και ο δήμος Θεσσαλονίκης.

“Ο θεσμός (του Open House) πραγματοποιείται ήδη σε δεκάδες πόλεις του εξωτερικού όπως: Νέα Υόρκη, Δουβλίνο, Τελ Αβίβ, Ιερουσαλήμ, Ελσίνκι, Μελβούρνη, Βαρκελώνη, Σικάγο, Ρώμη, Λισαβόνα και αρκετές άλλες. Με αφορμή λοιπόν τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, σκεφτήκαμε ότι είναι μια καλή ευκαιρία να αναδείξουμε με αυτόν τον τρόπο την ιστορία της πόλης μέσα από την αρχιτεκτονική”, τόνισε η υπεύθυνη του προγράμματος και μέλος της οκταμελούς ομάδας που απαρτίζει το Open House Greece Τόνια Μαυρουδή.

Αξίζει να αναφερθεί ότι όσοι περιηγηθούν στο κέντρο στις 24 και 25 Νοεμβρίου θα συναντήσουν και τα χρωματιστά κουτιά που σχεδίασαν οι WHYNOT ως παράλληλη δράση για το Open House Thessaloniki, για να σηματοδοτήσουν τα κτίρια. Μέσα στα πρώτα 12 κουτιά, οι επισκέπτες θα βρούνε έναν χάρτη με πληροφορίες σχετικά με τα κτίρια (διεύθυνση & ωράριο), αλλά και οδηγίες για τη μετάβαση από το ένα σημείο στο άλλο. Όσο για το 13ο και τελευταίο κουτί… εκεί σας περιμένει μία έκπληξη!

error: Content is protected !!