Επιλογή Σελίδας

Τo κέντρο της Αθήνας, n αναβάθμισή του και οι παρεμβάσεις στον τομέα της αστυνόμευσης, που θα πρέπει να γίνουν άμεσα, ήταν το κύριο θέμα της συζήτησης που είχε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη N. Δένδιας με την υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, n οποία τον επισκέφθηκε χθες στο γραφείο του. Και οι δύο υπουργοί αναφέρθηκαν στη σημασία της αναβάθμισης του Κέντρου της Αθήνας.

Ο κ. Δένδιας είπε χαρακτηριστικά ότι το «Κέντρο της Αθήνας είναι n βιτρίνα της χώρας», ενώ n κ. Κεφαλογιάννη πρόσθεσε ότι n εικόνα της Αθήνας αντανακλά στην εικόνα όλης της χώρας τονίζοντας: «Η βελτίωση των συνθηκών δημόσιας ασφάλειας είναι προϋπόθεση και για την ανάπτυξη του τουρισμού, κυρίως στο ιστορικό Κέντρο της πρωτεύουσας αλλά και ευρύτερα σε ολόκληρη την Αθήνα». Πτωτική εξακολουθεί να είναι n κίνηση στα ξενοδοχεία της Αθήνας, σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης, στα συγκριτικά στοιχεία Ιουνίου των δύο τελευταίων ετών (Ιούνιος 2012 και Ιούνιος 2011) καταγράφεται πτώση 21 % στην πληρότητα, 4,2% στη μέση τιμή δωματίου και 24,4% στα έσοδα ανά διαθέσιμοδωμάτιο. Στο μεταξύ τον συντονισμό όλων των θεσμικών φορέων στις προσπάθειες για την ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού ζήτησε με επιστολή της που έστειλε χθες n υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη στους 13 περιφερειάρχες και στους επτά γενικούς γραμματείς Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Ωστόσο στην ανάγκη παροχής οικονομικών κινήτρων προκειμένου να επιστρέψει n κατοικία στο Κέντρο της πόλης αναφέρθηκε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος Ευάγγελος Λιβιεράτος στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη. Όπως ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος, «είμαστε σε πλήρη συνεργασία με τον δήμαρχο υπέρ της ιστορικής αναγέννησης του ιστορικού Κέντρου. Ο τουρισμός στην Αθήνα στο Κέντρο θα έρθει, δεν θα πάει τριγύρω».

error: Content is protected !!