Επιλογή Σελίδας
Με στόχο την εντατικοποίηση των διαδικασιών εκτέλεσης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) στον Δήμο Ναυπλιέων από τους εμπλεκόμενους φορείς και την καλή συνεργασία προκειμένου οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα πραγματοποιήθηκε χτες ενημερωτική σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Ναυπλιέων.

Αναφερόμενος στο σκοπός της σύσκεψης, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος υπογράμμισε την “όσο το δυνατόν ευρεία ενημέρωση των πολιτών του Δήμου μας, έτσι ώστε να πετύχουμε το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα για τη σύνταξη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου” τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να υπάρξει διάλογος καθώς και να ληφθεί υπόψη η άποψη και οι παρατηρήσεις των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου κατά τη διαδικασία της εκπόνησης της μελέτης από τον μελετητή.

Λίγο πριν αποχωρήσει απ την σύσκεψη, γιατί δεν χρειαζόταν επιπλέον ενημέρωση για το θέμα, όπως δικαιολογήθηκε, ο κ. Τάσος Σαλεσιώτης υποστήριξε ότι “πρέπει να υπάρχει η διάθεση και η πολιτική βούληση ώστε να προχωρήσει το σχέδιο πόλης. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, έργο ζωής και θα πρέπει κάποιος να το τρέξει”.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού “Ναύπλιο, Νέα Ελπίδα” κ. Χρήστος Γραμματικόπουλος αναφερόμενος στις δυσκολίες εκτέλεσης του ΓΠΣ υποστήριξε ότι “σήμερα αντιληφτήκαμε το αδιέξοδο. Βλέποντας τις δυσκολίες βέβαια, αντιλαμβάνεσαι καλύτερα και το μέγεθος του προβλήματος. Πρέπει πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσει το νομικό πλαίσιο των βημάτων που πρέπει να ακολουθήσουμε”.

“Δίνουμε τεράστια σημασία στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για να λυθεί ένα ζήτημα που χρονίζει” δήλωσε ο κ. Γκιόλας, ο οποίος χαρακτηρίζοντας επιδιωκόμενη την σύσκεψη τόνισε ότι “ο πολίτης ευαισθητοποιείται όταν ενημερώνεται”.

Εκπροσωπώντας τον δημοτικό συνδυασμό, “Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου”, ο κ. Αντρέας Βασιλείου ζήτησε επιπλέον πληροφορίες για το κόστος των μέχρι τώρα μελετών, παρακάμπτοντας τις αντιδράσεις του τύπου ότι, “το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο χρόνος καθυστέρησης του ΓΠΣ και όχι τα χρήματα” όπως υποστήριξαν ορισμένοι των συμμετεχόντων στην σύσκεψη.

Καταλυτικός στο θέμα των καθυστερήσεων ήταν ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ναυπλίου, ο οποίος υπήρξε αρμόδιος αντιδήμαρχος έως τις 31/12/2011, επιρρίπτοντας ευθύνες, τόσο στον μελετητή, όσο και στην έλλειψη πολιτικής βούλησης απ την τότε δημοτική αρχή. Ο κ. Ραφαήλ Μπαρού εξήρε την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του ΓΠΣ στην περιοχή της Γλυκιάς και του Προφήτη Ηλία, θεωρώντας την μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο κι απ αυτό του Λιμανιού.

Από πλευράς εξωραϊστικών συλλόγων πρόεδρος του συλλόγου Γλυκειάς κ. Γιάννης Κολιόπουλος τόνισε στους φορείς που συμμετείχαν στη σημερινή σύσκεψη ότι, “θέτουμε στη διάθεση των υπηρεσιών του Δήμου τις δυνάμεις μας, ώστε να βοηθήσουμε στην ολοκλήρωση των φάσεων που απαιτούνται για να προχωρήσουμε στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο”.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων κύριοι Σαλεσιώτης, Γραμματικόπουλος, Γκιόλας, Βασιλείου, ο Δημοτικός σύμβουλος Ραφαήλ Μπαρού, ο μελετητής κ. Μαραβέας, ο προϊστάμενος της ΤΥΔΝ ,οι επιβλέποντες μηχανικοί της ΤΥΔΝ και εκπρόσωποι των εξωραϊστικών συλλόγων Γλυκειάς και Προφήτη Ηλία.

error: Content is protected !!