Επιλογή Σελίδας

Σημαντικές αλλαγές στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ΄Οίκον» ώστε αυτό να καταστεί πιο ελκυστικό και λιγότερο γραφειοκρατικό, αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού ελήφθησαν υπ’ όψη οι προτάσεις φορέων της αγοράς καθώς και των τραπεζών, εκτιμήθηκε ότι η μεγάλη γραφειοκρατία και η δυσκολία στη διαδικασία αποθαρρύνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων στο να σπεύσουν στις τράπεζες και να κάνουν αιτήσεις. 

Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνεται προσπάθεια για να βρεθούν περί τα 450 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του προγράμματος.

Μέχρι σήμερα εκτιμάται ότι πάνω από 90.000 ιδιοκτήτες έσπευσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα που αφορά τις παρεμβάσεις ανακαίνισης κατοικιών, με σημείο αναφοράς την ενεργειακή αναβάθμιση των ακινήτων με μονώσεις, κουφώματα, τζάμια, λέβητες σκίαστρα, κ.ά.

Υπενθυμίζεται οτι για το θέμα αυτό την προηγούμενη βδομάδα εξεπέλυσε δριμεία επίθεση κατά των τραπεζών ο πρώην υφυπουργός ΠΕΚΑ κ. Γιάννης Μανιάτης για την καθυστέρηση της έγκρισης των  αναγκαίων κονδυλίων, με αποτέλεσμα περίπου 1 δις ευρώ που μπορεί άμεσα να εισρεύσει στην πραγματική οικονομία της χώρας να λείπει, ενώ ταυτόχρονα τα 400 εκατ. ευρώ της συγχρηματοδότησης του ΕΣΠΑ να λιμνάζουν στα ταμεία του ΕΤΕΑΝ.

error: Content is protected !!