Επιλογή Σελίδας
Η σύνδεση του αεροδρομίου στα Σπάτα με τα νότια προάστια και συγκεκριμένα με το Ελληνικό, εξετάζεται να γίνει με σήραγγα στον Υμηττό, στο ύψος της Αργυρούπολης, σύμφωνα με όσα προανήγγειλε χθες η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και περιλαμβάνεται στο νέο Ρυθμιστικό σχέδιο.

Όπως ανέφερε ο υπουργός ΠΕΚΑ, “το ρυθμιστικό σχέδιο επιτρέπει μία σειρά από εναλλακτικές λύσεις που αφορούν για παράδειγμα τη σύνδεση του αεροδρομίου με το χώρο του Ελληνικού και της ανάπτυξης που θα γίνει σε αυτό. Επιτρέπει εναλλακτικές λύσεις, μεταξύ των οποίων είναι και η σήραγγα. Αλλά δεν προκρίνει απαραίτητα την άλφα ή τη βήτα λύση”. Είναι γνωστό, πρόσθεσε ότι το υπουργείο Υποδομών έχει προτείνει τη σήραγγα, στην οποία το ΥΠΕΚΑ δεν είναι αντίθετο. Ωστόσο, τόνισε ότι στο ρυθμιστικό σχέδιο θα προταθούν τελικά όλες οι απαραίτητες οδικές υποδομές που χρειάζεται η Αττική έτσι ώστε να προωθηθούν αυτές που θα προκύψουν από τη διαβούλευση.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα είχε έρθει και στη δημοσιότητα από τον πρώην επικεφαλής του ΟΡΣΑ Γ. Πολύζο μία πρόταση, με νέα οδικά έργα στην Αττική, που περιελάμβανε τη ζεύξη του κόλπου της Ελευσίνας μέσω Σαλαμίνας, όχι μόνο με την υποθαλάσσια σύνδεση Περάματος – Σαλαμίνας, αλλά και με ζεύξη Σαλαμίνας-Πάχης Μεγάρων, έναν άξονα Θήβα – Ελευσίνας (50 χλμ.) που θα ξεκινά από την περιοχή της Υλίκηας και θα καταλήγει στην Αττική Οδό στον κόμβο Αγίου Λουκά και τη σύνδεση της δυτικής Περιφερειακής Υμηττού με τη λεωφόρο Βουλγιαμένης, τη σήραγγα στον Υμηττό (στο ύψος της Αργυρούπολης) προς Κορωπί και το αεροδρόμιο καθώς και δύο επιπρόσθετα τμήματα: στη βόρεια είσοδο του αεροδρομίου και στη Ραφήνα.

error: Content is protected !!