Επιλογή Σελίδας

Πέντε διαγωνισμοί για τον ανασχεδιασμό της παράκτιας ζώνης του κόλπου της Θεσσαλονίκης, από τη Ν. Αγαθούπολη και το Δέλτα του Αξιού δυτικά, ως το Αγγελοχώρι ανατολικά, με εξαίρεση το ήδη διαμορφωμένο τμήμα του θαλασσίου μετώπου, αναμένεται να προκηρυχθούν το αμέσως επόμενο διάστημα σταδιακά.

Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Σηφουνάκης, σε γραπτό χαιρετισμό του, σε εκδήλωση για το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Ο πρώτος διαγωνισμός, ο οποίος αναμένεται να προκηρυχθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου αφορά το Δέλτα του Αξιού, και οι επόμενοι τέσσερις διαγωνισμοί θα προκηρύσσονται σταδιακά ώστε να προσφέρεται, στους Έλληνες μελετητές, η ευχέρεια να συμμετάσχουν σε περισσότερους από έναν διαγωνισμούς. Η κρίση του τελευταίου διαγωνισμού θα έχει ολοκληρωθεί πριν τις 15 Δεκεμβρίου το 2012.

“Είναι η πρώτη φορά που μέσω του Προγράμματος των πέντε αρχιτεκτονικών διαγωνισμών, η αρχιτεκτονική ανάγνωση του συνολικού αναπτύγματος των 60 χιλιομέτρων του Θερμαϊκού θα επιχειρηθεί ως υποστήριξη της ίδιας της ταυτότητας της πόλης. Ο ανασχεδιασμός, η σχεδιαστική διαχείριση της ακτογραμμής, αποσκοπεί, για πρώτη φορά,στην αποκατάσταση της συνέχειας του θαλάσσιου τοπίου της Θεσσαλονίκης”, σημειώνει ο κ. Σηφουνάκης.

Παράλληλα, ο τόνισε ότι στις 19 Μαρτίου 2012 ολοκληρώνεται και η παραλαβή των συμμετοχών στο διαγωνισμό για την Βαλκανική Πλατεία (Στρατόπεδο Στρεμπενιώτη – Δήμος Νεάπολης/Συκεών) και η 1η Συνεδρίαση της Κριτικής Επιτροπής έχει ορισθεί για τις 26 Μαρτίου 2012.

Τέλος, στις 6 Απριλίου 2012 ολοκληρώνεται και η παραλαβή των συμμετοχών στο διαγωνισμό για το ριζικό ανασχεδιασμό του Ιστορικού Άξονα της οδού Αγίας Σοφίας σε όλο το μήκος του, από το Πειραματικό Σχολείο του Δημήτρη Πικιώνη μέχρι τη θάλασσα ενώ η 1η Συνεδρίαση της Κριτικής Επιτροπής έχει ορισθεί για τις 11 Απριλίου 2012.

error: Content is protected !!