Επιλογή Σελίδας

Χριστούγεννα δίχως μαγεία δεν γίνονται! Και ένα ιδιαίτερο βιεννέζικο “άρωμα” Χριστουγέννων θα αρχίσει από νωρίς φέτος να παρασύρει τους θεατές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης σκορπίζοντας λίγο από την επερχόμενη μαγεία των εορτών που πλησιάζουν!Η φημισμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη Ορχήστρα των Ανακτόρων Schoenbrunn της Βιέννης (Schloss Schoenbrunn Orchester Vienna) θα βρίσκεται στις 4 & 5 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στις 6 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για τρεις εντυπωσιακές παραστάσεις που διακρίνονται –όπως πάντα- για τον καθαρό ήχο στην ερμηνεία της μουσικής, την άψογη εμφάνιση και μια πολύ όμορφη και σχεδόν παραμυθένια σκηνική παρουσία.Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι περσινές της παραστάσεις στην Αθήνα, η διάσημη Ορχήστρα επιστρέφει στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για να μεταφέρει με τη μουσική της, όλη τη γοητευτική εποχή της Αυτοκρατορικής Βιέννης αποδίδοντας γνωστές άριες αλλά και τα πιο δημοφιλή βαλς και πόλκες. 

Με τη Schloss Schoenbrunn Orchester Vienna θα εμφανισθούν επίσης η σοπράνο Patricia Nessy και ο βαρύτονος Sebastian Huppman σε γνωστές και αγαπημένες άριες, ενώ θα συμμετέχουν χορευτικά ζευγάρια από το Μπαλέτο της Όπερας της Βιέννης με επικεφαλής τον πρώτο χορευτή του Μπαλέτου της Όπερας της Βιέννης Gregor Hatala που έχει χορέψει και στην φετινή καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την έναρξη των κοντσέρτων στο Παλάτι Schoenbrunn, οι καθημερινές παραστάσεις τους έπαιζαν σημαντικό ρόλο στην πολιτιστική και μουσική ζωή της Βιέννης. Στον Πορτοκαλεώνα του Schoenbrunn -ένα μέρος άκρως παραδοσιακό- η Schoenbrunn Palace Orchestra και το Schoenbrunn Chamber Ensemble απέδιδαν τους πιο όμορφους ρυθμούς από κλασικούς συνθέτες όπως οι Wolfgang Amadeus Mozart και Johann Strauss. Εκτός από τις συναυλίες της στο φημισμένο αυτό χώρο, η Schloss Schoenbrunn Orchester Vienna κάνει πολλές διεθνείς περιοδείες, με στόχο την εξοικείωση του κοινού με την μοναδική μουσική κληρονομιά της Αυστρίας, έτσι ώστε να μπορέσει και ο υπόλοιπος κόσμος να απολαύσει τους μεγάλους συνθέτες της εποχής εκείνης. Η αντίδραση του κοινού σε όλες αυτές τις συναυλίες είναι πάντα πολύ ενθουσιώδης.

Η Ορχήστρα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο βιεννέζικο στυλ και στην ερμηνεία των κλασικών βιεννέζικων κομματιών που παίζει, δίνοντας τους μια λεπτή και ξεχωριστή νότα. Η Ορχήστρα Schoenbrunn έχει μια παράδοση συνεργασίας με τα μεγαλύτερα ονόματα καλλιτεχνών στο χώρο της όπερας και του μπαλέτου.

Τρείς ονειρικές παραστάσεις από την Ορχήστρα των Ανακτόρων Schoenbrunn της Βιέννης(Schloss Schoenbrunn Orchester Vienna) στις 4 & 5 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στις 6 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Συμμετέχουν:

H σοπράνο Patricia Nessy

Ο βαρύτονος Sebastian Huppman

Ο πρώτος χορευτής του Μπαλέτου της Όπερας της Βιέννης

Gregor Hatala

καθώς και χορευτικά ζευγάρια από το Μπαλέτο της Όπερας της Βιέννης.

Διευθυντής Schloss Schoenbrunn Orchester Vienna- Guido Mancusi

INFO:

Τι: Schloss Schoenbrunn Orchester Vienna, Ορχήστρα των Ανακτόρων Schoenbrunn της Βιέννης

Πότε: ΚΥΡΙΑΚΗ 4 & ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ-Ώρα έναρξης:20.30

(Αίθουσα Χρ.Λαμπράκης)

ΤΡΙΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-Ώρα έναρξης:21.00

error: Content is protected !!